Nyinflyttad

Hej och varmt välkomna till Hedefors By! 

Om oss

De 28 radhusen bildar tillsammans med de 22 lägenheterna i BRF Hedefors By en samfällighet med en gemensam styrelse,  bestående av 6 styrelseledamöter, 3 st från var grupp.

Samfälligheten är ansvarig för grönytorna och parkeringarna, både de inom området samt för gästparkeringarna/extraparkeringarna ”på ängen”. Gräsklippning , snöplogning och vatten hör också till de områden SFH administrerar. Radhusen och BRF installerade under våren 2009 vattenundermätare, så att var och en betalar efter hur mycket vatten man använder.

hedefors lilly

Gemensamhet

En helgdag varje vår och höst samlas vi för att gemensamt utföra diverse arbeten i området. Närvaro belönas med 300:- /gång (dras på avgiften). Vi har mycket trevligt och fikar alltid tillsammans, styrelsen bjuder. Ett välskött område höjer värdet på lägenheter och radhus!

Vi är stolta över den riktiga bykänslan i området. På den stora gräsmattan kan man spela kubb, sparka fotboll, ha loppis, m.m. Det finns även 2 st grillplatser vid ”Kastanjemattan”, (grill får man själv hålla sig med).

Midsommarfirandet är ett stort evenemang i området varje år. Poängpromenad och lekar kring stången samt gemensamt firande på kvällen ingår. Då tar var och en med sig sin egen mat och dryck, de sista brukar gå hem mycket tidigt på midsommardagens morgon. Midsommardagens kväll samlas vi för att städa upp. Vi har också en gemensam kräftskiva, i tält som står under den stora kastanjen.

Vi har två badplatser inom området, de är mycket välbesökta under varma och soliga dagar.

Nyårsafton skjuts fyrverkerierna vid 12-slaget ifrån lekplatsen. Vi ber er ta hänsyn till  boende och husdjur och inte använda fyrverkerier eller smällare vid andra tillfällen.

Samfälligheten beslutade 2011 att gå med i Grannsamverkan, d.v.s. polisens och försäkringsbolagens gemensamma satsning för  att undvika stölder i området. Informationsmaterial har delats ut till varje hushåll. Detta material hör till lägenheten.

Förhållningssätt och information

För er som har hund: låt inte hunden göra sina behov på gräsmattorna inne i området, tänk på att många går barfota under sommaren och att barn gärna leker där. Otrevligt också för dem som klipper gräset. Skulle en ”olycka” ändå ske, skall ni naturligtvis plocka upp.

Det är viktigt att varje lägenhet och radhus tar ansvar för snöskottning och sandning utanför sina hus, tänk även på att det finns äldre som kanske inte orkar sköta detta alltid. Sand finns i sandtunnorna runtom i området.

Bilar skall inte tvättas inne i området, med tanke på att smutsvatten m.m. går ner i grundvattnet.

Vi har en levande adresslista. Här skickar vi ut viktig information m.m. Den innehåller namn på alla i hushållet, telefonnummer och mail adresser. Meddela Eva Cinthio som bor i hus 10D eller via e-mail: eva.cinthio@hotmail.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s